Wat is de KDLP-monitor?

KDLP is onze manier om schoonmaakproducten te beoordelen op Kwaliteit, Duurzaamheid, hoe ze voor onze Leefomgeving zijn en natuurlijk de Prijs. Een lage score op een onderdeel zegt niet dat een product slecht is, want in sommige omstandigheden is er ook geen beter alternatief. We proberen iedereen wel bewust te maken en goed te kijken welk product het beste past in de werkomgeving, maar het moet natuurlijk wel schoon zijn.

Kwaliteit
Doet het product wat het product moet doen? Klinkt logisch, maar dit is vaak niet zo. Sommige producten lijken goed te werken, maar bevatten soms bestanddelen om vervuiling deels aan te pakken of te verbleken.

Wij testen onze producten zelf of laten deze testen door professionals.

Duurzaam
Gaat het product lang mee, is het recyclebaar of bijvoorbeeld navulbaar. Dit zijn onderdelen waar wij naar kijken als wij de producten beoordelen. Het kan zijn dat wij een bepaald product heel goed vinden (scoort hoog op kwaliteit), maar gaat niet lang mee en is niet her te gebruiken. Dit kan bij specialistische producten gebeuren en soms kan dit helaas ook (nog) niet duurzamer

Leefomgeving
Hier kijken we wat voor invloed het product heeft op mens of milieu. Sommige producten zijn bijtend of kunnen bij verneveling slecht zijn bij het inademen. We attenderen hier dan op en leveren eventueel beschermende producten.

We attenderen ook waar nodig of het (rest) product slecht is voor het milieu. We verkopen ook kant en klare producten, omdat deze in sommige omstandigheden gewenst of noodzakelijk zijn. Deze leveren soms meer afval op dan gewenst (eenmalige doeken die je niet meer kunt gebruiken ivm hygiene).

Prijs
Prijs is een onderdeel die ook logisch klinkt, maar alleen logisch is i.c.m. bovenstaande punten. Twee op het oog lijkende identieke producten kunnen in prijs erg verschillend zijn en dan kiest men al snel de goedkoopste. Door de andere punten ook uit te leggen proberen wij een goed beeld te geven van hoe een prijs tot stand komt.

Het ene product kan duurder zijn in aanschaf, maar kan veel langer mee (geconcentreerde schoonmaakproducten tov kant-en-klare reinigers) of microvezeldoeken die uitwasbaar zijn t.o.v wegwerpdoeken.